Nederlandse volleybalsters grijpen naast WK-finale door nederlaag tegen Servië

De Nederlandse volleybalsters zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het WK. In het Japanse Yokohama was Servië met 3-1 te sterk in de halve finales. Een medaille zit er nog wel in voor Nederland. Morgen volgt de strijd om het brons. De Nederlandse ploeg bevat met Maret Balkestein-Grothues, Juliet Lohuis en Nicole Oude Luttikhuis drie Overijsselse speelsters.
Servië pakte in de loop van de eerste set steeds een voorsprong van een punt of drie en gaf die niet uit handen: 25-22. De tweede set ging in het begin gelijk op, maar het was Servië dat steeds een kleine voorsprong had. Bij 18-15 sloeg het een gaatje van drie punten. Nederland vocht zich terug tot 20-20, kwam met 24-21 voor, maar zag Servië op gelijke hoogte komen. Toch wist Oranje de set te pakken: 28-26.

Servië net iets te sterk

Nederland hield het goede gevoel vast en kwam in de derde set met 9-5 voor, maar bij 12-12 was het weer gelijk. Servië kwam, na een lange gelijkopgaande strijd op 22-17 en het won de set met 25-19. In de vierde set sloeg Servië direct een gat van vijf punten: 7-2. Nederland kwam knap terug tot 8-8. Servië pakte echter weer een voorsprong en kwam op 17-13, maar Nederland rechtte de rug en kwam terug tot 19-19. Servië kwam op 23-21, maar Nederland maakte opnieuw gelijk: 23-23. Servië maakte echter twee punten op rij en dus was de nederlaag voor Oranje een feit.

Strijd om brons

Nederland maakt ondanks de nederlaag nog wel kans op een medaille, iets dat nooit eerder lukte op een WK. In die strijd is China de tegenstander. Die ploeg verloor de andere halve finale van Italië. De wedstrijd om het brons is morgen om 10.20 uur (Nederlandse tijd). De finale is morgenmiddag om 12.40 uur.