Vrachtwagen uit Staphorst betrokken bij zwaar ongeval op de A28 bij Assen

"Vreemd om zo uit je bed gebeld te worden", vertelt Roelof Redder van Redder Transport uit Staphorst, naar aanleiding van een zware aanrijding op de A28 bij Assen waarbij drie vrachtwagens betrokken zijn. Het ongeval gebeurde rond half zes vanochtend en de A28 ter hoogte van Assen is in beide richtingen afgesloten tot ongeveer 16.00 uur vanmiddag.

Eén van de vrachtwagens is van Redder Transport. De truck is total loss en de oplegger wordt vandaag weggesleept naar Staphorst. Op dit moment is het onderzoek naar de oorzaak in volle gang. "Onze chef van de werkplaats is ter plaatse en zorgt dat het daar allemaal goed verloopt", aldus Roelof Redder.

Ravage

Bij het ongeval zijn drie vrachtwagens betrokken, waarvan één na de aanrijding op zijn kant tot stilstand is gekomen. De A28 ligt nu bezaaid met post en bieten, doordat twee vrachtwagens hun lading hebben verloren. De vrachtwagen van Redder Transport was beladen met bouwmaterialen en deze lading ligt nog in de vrachtwagen.

Wat de schade betreft zegt Redder: "Het is echt een ravage, maar een nieuwe truck komt wel weer. Ik ben vooral blij dat het bij blikschade is gebleven". 

Chauffeur 

"Onze chauffeur is naar het ziekenhuis geweest voor controle van een hoofdwond, maar hij is gelukkig alweer naar huis. De andere chauffeurs zijn er naar omstandigheden ook goed van af gekomen en dat is echt een wonder als je kijkt naar de schade", aldus Redder.

Omleiding

Rijkswaterstaat adviseert om vanuit het zuiden via de N33 en N34 te rijden en vanuit het noorden via de N34. Naar verwachting is het onderzoek en het opruimen rond 16.00 uur vanmiddag afgerond en dan is de A28 weer open voor al het verkeer.

Deel dit artikel: