nieuws

Woonwagenbewoners in Zwolle voeren actie voor 250 nieuwe staanplaatsen

De woningnood onder woonwagenbewoners in Zwolle is hoog. Dat zeggen actievoerders die een parkeerplaats aan de Bellinistraat in de wijk Holtenbroek hebben bezet. Ze willen dat er op korte termijn 250 staanplaatsen bij komen in Zwolle.
De parkeerplaats hoort bij een volkstuinencomplex. Het staat vaak leeg en is daarom volgens de actievoerders een prima plek om staanplaatsen te creëren. De actievoerders zeggen daar pas weg te gaan als er een oplossing voor ze komt. Ze hebben al meerdere keren gesprekken gevoerd met woningcorporaties en de gemeente maar werden telkens van het kastje naar de muur gestuurd. 

Nood

Een groep woonwagenbewoners heeft hun problemen vrijdagmiddag persoonlijk neergelegd bij wethouder Anker. Uit dat gesprek is naar voren gekomen dat de nood hoog is, met name bij de jongere generatie.
Veel jongeren wonen in woonwagenkampen noodgedwongen bij hun ouders, omdat er te weinig woonwagens zijn. Verhuizen naar reguliere woningen willen ze niet. Ook is er een groep die wel in een huis woont, maar dolgraag terug wil naar een woonwagen. 

Rondgang

Het aantal van 250 staanplaatsen dat er bij moeten komen in Zwolle hebben de woonwagenbewoners zelf berekend. Ze hebben een rondgang gemaakt langs alle woonwagenkampen in Zwolle. Daar is geïnventariseerd hoeveel bewoners op dit moment willen verhuizen naar een andere woonwagen.

Onderzoek

Wethouder Anker heeft toegezegd om onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Op donderdag 1 november om acht uur 's avonds brengt hij een bezoek aan het tijdelijke kamp aan de Bellinistraat om opnieuw met de bewoners in gesprek te gaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.