nieuws

Nieuwe Energie in Het Groene Oosten

Op pad met Water Schoonmaak Service Zwolle
Op pad met Water Schoonmaak Service Zwolle © Beleef Media
Met het thema Nieuwe Energie presenteert André van der Zee vanaf 30 oktober bij RTV Oost een gloednieuwe serie van Het Groene Oosten. In al weer het zesde seizoen laat hij op dynamische wijze zien welke duurzame en innovatieve ontwikkelingen er in Overijssel plaatsvinden.
In elke aflevering is er aandacht voor het thema: Nieuwe Energie. Wat gebeurt er in Overijssel om de duurzaamheidsdoelstellingen te halen en de energietransitie te versnellen? Zo zie je hoe de Overijsselse gemeentes van het aardgas af gaan, hoe wijken energieneutraal worden en hoe ondernemingen via hun circulaire bedrijfsvoering toekomstproof zijn.

Aflevering 1

In de eerste aflevering van Het Groene Oosten laat presentator André van der Zee zien dat duurzaamheid niet saai en suf is maar juist leuk, logisch en zelfs erg lekker. Van oude paprika’s probeert hij ketchup te maken. Gelukkig wordt hij geholpen door chef-kok Eric van Veluwen. Ook zie je hoe studenten van Hogeschool Windesheim samen met Water Schoonmaak Service Zwolle in kajaks zwerfafval uit de Zwolse grachten halen. En krijgen oude matrassen een tweede leven als bijvoorbeeld judomat. Nieuw in de serie is dat in elke aflevering een Groene Vlogger een duurzame boodschap en inspirerende tips & tricks voor de kijker heeft.
Het Groene Oosten zie je vanaf dinsdag 30 oktober wekelijks bij TV Oost om 17.30 uur. De uitzending wordt elk uur herhaald. Gemist? Kijk dan op zaterdag de herhaling om 17.25 uur en elk uur erna. Uiteraard is de aflevering ook online terug te kijken via  www.hetgroeneoosten.nl  en www.rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.