nieuws

Actievoerders weigeren ‘bloedkoffie’ van Thales

De actievoerders voor Thales weigeren te praten met de directie of de aangeboden koffie te drinken. "Er zit bloed aan", aldus één van hen. Sinds vanochtend staat een groepje van tien mensen voor de ingang in Hengelo om te protesteren "tegen de vermeende rol van Thales in de zogenaamde vluchtelingencrisis".
De actievoerders sloegen een uitnodiging voor een gesprek in de directiekamer rigoureus af. De groep wordt dan namelijk opgesplitst omdat twee van hen aan de poort zitten vastgebonden.  

Bloed aan de koffie

Thales besloot daarom een woordvoerder naar de poort te sturen. Mét koffiekarretje. Hij mocht direct omdraaien; er zat bloed aan de koffie, vinden de actievoerders. 
Tekst gaat verder onder de foto
De woordvoerder van Thales mocht direct rechtsomkeer maken
De woordvoerder van Thales mocht direct rechtsomkeer maken © RTV Oost
Amper tien minuten later kwam een busje met bekenden van de groep het terrein opgereden. "Eindelijk, zuivere koffie!", zei een van de actievoerders.

'Today we stop Thales'
Vooralsnog is niet duidelijk wat de groep precies wil. Een gesprek met de directie lijkt niet het doel te zijn. Op een van de spandoeken staat 'Today we stop Thales'. Hoe de groep dit wil bereiken, is niet duidelijk.
Thales gaat voorlopig niets doen tegen de actievoerders. Het bedrijf vindt het niet erg dat twee actievoerders aan de poort gebonden zitten, ambulances kunnen namelijk zonder problemen het terrein oprijden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.