nieuws

Tom Veelers stopt als ploegleider bij Team Sunweb, Albert Timmer in staf

Tom Veelers
Tom Veelers © ANP
Tom Veelers uit Ootmarsum stopt als ploegleider bij Team Sunweb. Na zijn wielercarrière ging hij aan de slag in die functie, maar na twee jaar stopt hij ermee.
Hij legt uit: "Ik heb een ongelooflijke 11 jaar met het team gehad; negen jaar als rijder en twee als coach. In mijn vroege jaren was ik in staat om mijn capaciteiten te verkennen en te groeien als een leidende renner en ik ben blij dat ik heb bijgedragen aan veel teamsuccessen terwijl ik deel uitmaakte van de groei van het team. In de afgelopen twee jaar had ik een kans waarvan ik niet had kunnen dromen en het is een ervaring waar ik veel plezier aan heb beleefd, vooral mijn werk met de jongere renners."

Balans

"Het is een heel veeleisende baan en met een jong gezin had ik moeite om een goede balans te vinden tussen werk en privé; dit is de reden dat ik besloot om te stoppen en een nieuwe uitdaging dichter bij huis te zoeken. Ik kijk nu uit naar een nieuwe rol met mijn toekomst op BikeChallenge. Daar zal ik workshops, mountainbike- en racefietsclinics geven en deelnemen aan vitaliteitsprogramma's voor bedrijven."

Timmer in staf

Albert Timmer gaat juist aan de slag bij de coachploeg van Sunweb. Hij wordt begeleider bij het Keep Challenging Center in Sittard. De voormalig renner uit Hardenberg over zijn nieuwe functie: "Ik heb de afgelopen 11 jaar als professional in het team echt geleerd hoe dingen werken; de manier van werken is echt herkenbaar voor mij en iets dat mij heel goed bevalt. Ik kijk ernaar uit om de jonge renners te helpen zich als fietsers te ontwikkelen en hen te helpen op het hoogste niveau te groeien door mijn rol als tutor. Het is een nieuwe uitdaging. Ik ben opgewonden om eraan vast te zitten."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.