nieuws

VIDEO: Moederpoes in dierenasiel Zwolle adopteert hulpeloze kitten

Het dierenasiel in Zwolle was dinsdag getuige van een bijzondere adoptie. Een jonge kitten - die het uitgilde van de honger - werd dinsdagavond binnengebracht en direct opgenomen door een moederpoes met pasgeboren kittens. "Heel bijzonder om te zien."
De moederpoes heeft zelf al drie kittens, maar breidt haar gezin nu dus uit met een pleegkitten. "De zwangerschapshormonen van de moederpoes zorgden ervoor dat ze er geen moment over twijfelde de jonge kitten in haar kersverse gezin op te nemen", vertelt medewerker Geesje van den Berg van het dierenasiel Zwolle.

Verhuizing 
De pleegkitten is nog maar tien dagen oud, maar maakt het goed. Ook de andere kittens van een week oud groeien als kool. Het hele gezin verhuist morgen naar een pleeggezin, zodat de kleintjes in een rustige thuissituatie kunnen opgroeien. Als de kittens tien weken oud zijn, keren ze terug naar het dierenasiel. Vanaf dat moment kunnen mensen zich als potentiële baasjes melden. 
Volgens Geesje is het geen uitzonderlijk verhaal dat een moederpoes zich zo makkelijk ontfermt over een vreemde jonge kitten. "Toch blijft het heel bijzonder om te zien hoe een jonge kitten zich tussen drie onbekende kittens wurmt en direct deel uit maakt van het nieuwe gezin." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.