nieuws

Gemeente Enschede gaat eigen woonwagenbeleid onderzoeken

Woonwagenbewoners protesteren in Enschede
Woonwagenbewoners protesteren in Enschede © RTV Oost
De gemeente Enschede gaat het eigen woonwagenbeleid onderzoeken. Dat heeft de gemeente besloten na een gesprek met woonwagenbewoners. Zij maakten zich eerder deze week hard voor meer standplaatsen.
Volgens de woonwagenbewoners zijn er veel te weinig standplaatsen in de stad. De gemeente Enschede gaat onderzoeken of het eigen beleid nog in overeenstemming is met de landelijke regels.

Behoefteonderzoek

Allereerst komt er een onderzoek naar de behoeften van de huidige en potentiële woonwagenbewoners in Enschede. De uitkomsten van dat onderzoek worden verwerkt in de Woonvisie van de gemeente, die in maart volgend jaar aan de gemeenteraad wordt aangeboden.
Daardoor zal het nieuwe woonwagenbeleid niet eerder dan in de loop van 2019 worden uitgevoerd. "Kortom: een goede stap voor de toekomstige woonwagencultuur in Enschede, maar geen snelle stap", omschrijft de gemeente.

Tijdelijke voorziening

Omdat het nieuwe beleid nog lang op zich zal laten wachten, gaat de gemeente ook onderzoeken of het mogelijk is om een tijdelijke woonwagenvoorziening uit te geven voor een beperkt aantal standplaatsen. In de eerste week van november wil Enschede hier een besluit over nemen. 
Enschede heeft op dit moment twee locaties voor woonwagens. Er zijn 65 standplaatsen aan de Winterweg en twaalf aan de Robinson Crusoëstraat. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.