nieuws

Wormuth opent aanval op eigen aanvallers: "Ze moeten terug naar de wortels"

Heracles Almelo-trainer is na de ruime nederlaag van twee weken geleden bij Vitesse niet tevreden met zijn ploeg. Vooral de aanvaller moesten het vandaag ontgelden in de voorbeschouwing op het thuisduel tegen FC Groningen.
"Wat ik niet accepteer is dat we een tegenstander maar twintig minuten bestrijden en dan vergeten te voetballen. We moeten strijden. Kämpfen, zoals dat zo mooi heet. Dat kan elke speler. Kämpfen wil zeggen: rennen, de bal achterna, alles doen, teruggaan, naar voren en na 90 minuten volledig kapot van het veld gedragen worden", aldus de Duitse trainer.

Achteroverleunen

Hij vervolgt: "Dan kunnen we ook verliezen, dat is geen enkel probleem. Als we op het veld staan en we vergeten het Kämpfen, dan klopt het niet. En dat heb ik mijn spelers ook gezegd. Het kan niet zo zijn dat we thuis spelen en achteroverleunen en zeggen in de kleedkamer: Ah, nog één counter en dan is de wedstrijd binnen. Dat is niet de opvatting die ik als trainer heb en ook niet accepteer van mijn team. Zeker niet voor eigen publiek. Zij betalen fors geld om ons te zien schitteren."

RTV Oost

Wormuth kan zondag niet beschikken over Silvester van der Water, Robin Pröpper, Jeff Hardeveld en Sebastian Jakubiak. De wedstrijd tussen Heracles en Groningen begint zondag om 14.30 uur en is te volgen in De Oosttribune op Radio Oost, op de website en in de app.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.