Voedselbank Hardenberg Ommen blij met groter pand

Bij de Voedselbank Hardenberg Ommen wordt vandaag een klein feestje gevierd. De voedselbank viert de ingebruikname van haar nieuwe pand aan de Nijverheidsstraat.

"Echt feesten doen we niet", vertelt Hendrik Jan Pastink. "Het feestje bestaat uit een kop koffie en een gesponsord plakje cake." Pastink hoopt

dat hij heel veel koffie met cake mag uitdelen. Bij de voedselbank willen ze graag laten zien wat ze allemaal doen.

Wie de voedselbank bezoekt, ziet een fraai pand waarin de tachtig vrijwilligers sneller en efficiënter kunnen werken dan het oude pand aan de Zwingel. "We zijn blij met ons nieuwe onderkomen", zegt Pastink. "We zijn er op alle fronten op vooruitgegaan. Het vloeroppervlak is verdubbeld en we hebben een veel grotere koelcel. We hebben ook een nieuwe vrachtwagen met laadklep en koeling."

"We hamsteren niet"

Wat bezoekers mogelijk gaat opvallen is dat het nieuwe pand niet is volgestouwd met pakken rijst, macaroni of houdbare melk. Pastink: "We hebben inderdaad niet zo veel op voorraad. Er is wel wat, maar niet veel. We krijgen elke week nieuwe producten binnen en ons motto is: wat er in komt moet er snel weer uit. In hamsteren schuilt het gevaar dat de houdbaarheidsdatum wordt overschreden."

Tien jaar is de voedselbank actief in Hardenberg en Ommen. "We begonnen met 37 gezinnen. Dat zijn er nu 250 en aan het einde van het najaar waarschijnlijk 280."

"Niet oordelen"

Pastink doet het werk voor de voedselbank met veel plezier. Hij ergert zich soms aan mensen die heel makkelijk zeggen dat het allemaal eigen schuld dikke bult is. "Dat wil ik niet horen. Wij helpen de meeste arme mensen van Nederland.  Wij kunnen maar tien procent van hen helpen. Je moet er zijn om elkaar te helpen en niet om over elkaar te oordelen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Voedselbank Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: