nieuws

Veiligheid staat voorop bij zevende editie springkussenfestijn op vliegbasis Twenthe

In hangar 11 op vliegveld Twenthe wordt deze week een groot springkussenfestijn gehouden. De veiligheid is een belangrijk aspect bij deze zevende editie.
"We werken met een professionele partner en hebben alleen maar goedgekeurde springkussens", zegt Marten Foppen van vliegveld Twenthe. "Dit jaar hebben we zelfs gezorgd voor extra toezicht, mede gezien wat er allemaal gebeurd is met springkussens."

Naar het ziekenhuis

Afgelopen zaterdag raakten twee kinderen ernstig gewond toen ze van een springkussen vielen in het Brabantse Esbeek. Ze werden nadat ze van het kussen waren gevallen met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
"De grootste springkussens zijn nog eens extra vastgemaakt, zodat er écht niks kan gebeuren. Verder hebben we minstens één toezichthouder per attractie en bij de wat ruigere kussens zelfs drie, vier of vijf."

'Die amuseren zich wel'

Intussen druppelen de kinderen de hangar binnen, samen met vaders, moeders, opa's en oma's. En terwijl de kinderen zich prima vermaken, zitten de ouders en grootouders aan de kant. "Geen idee waar ze uithangen, maar die amuseren zich wel", zegt een moeder.
Een opa houdt de schoenen toch maar aan. "Mij niet gezien. Te gevaarlijk." Ook oma waagt zich er niet aan. "De kinderen redden zich wel zonder ons. Ik heb ze alleen gezegd dat ze met z'n drieën bij elkaar moeten blijven."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.