nieuws

Buurtbewoners willen onderzoek naar belangenverstrengeling rond bouw woontoren Hengelo

Buurtbewoners willen onderzoek naar belangenverstrengeling rond bouw woontoren Hengelo
Buurtbewoners willen onderzoek naar belangenverstrengeling rond bouw woontoren Hengelo © RTV Oost / Rogier van den Berg
Omwonenden willen onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling rond de bouw van een woontoren bovenop het monumentale badhuis in Hengelo. Zo zou een raadslid, dat instemde met de bouw van de toren, ook ingeschreven staan als belangstellende voor een woning in het gebouw.
Buurtbewoners maken al langer bezwaar tegen de bouw van de woontoren bovenop het gemeentelijk monument aan de Oldenzaalsestraat. Ze vinden een woontoren op die plek niet passen.

Belangenverstrengeling

De advocate van de buurtbewoners zei vandaag bij de Raad van State dat er schijn van belangenverstrengeling is. Zo zou Maureen Muller, die tijdens de stemming over de bouw nog raadslid was, ingeschreven staat als belangstellende voor een woning in de toren. Ze stemde in met het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. 
Projectontwikkelaar Aard van Alsté zegt dat er nog meer raadsleden belangstelling hebben voor een appartement in de woontoren. Maar net als de gemeente vindt hij dat belangstelling nog niet meteen belangenverstrengeling is.
Een van de rechters van de Raad vroeg zich ook af of er wel voldoende bewijs is voor belangenverstrengeling.

Zware metalen
Buurtbewoners maken zich ook zorgen over verontreiniging in de bodem, waar restanten van zware metalen zouden liggen. Daarnaast vragen zij zich af of er wel behoefte is aan nieuwe woningen. Volgens de gemeente is de behoefte er wel, de ontwikkelaar zegt dat er zeker vijfhonderd belangstellenden zijn.
De Raad van State oordeelt over zes weken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.