nieuws

Dieven stelen stuur en airbags uit auto's in Wierden en Deventer

Sturen, airbags en ook versnellingspoken en navigatiesystemen, dieven halen ze de laatste tijd weg uit auto's zonder enige braakschade. Afgelopen nacht was het raak in de wijk Zuidbroek in Wierden. In Deventer gaan criminelen op vergelijkbare wijze te werk.
In Wierden troffen meerdere eigenaren van Audi's hun voertuig vanochtend aan zonder stuur of versnellingspook. Uit een Volkswagen werd de airbag meegenomen. Allemaal gestolen zonder enige vorm van braakschade.
Volgens de politie is de oorzaak het zogenaamde ‘keyless entry-systeem’. Hierdoor is het mogelijk de auto te openen en te starten zonder de autosleutel uit de broekzak te halen.
Mogelijk maken de dieven gebruik van een apparaat dat op afstand autosleutels uitleest die in woningen liggen. Vervolgens worden deze gegevens gebruikt om de auto te openen zonder braakschade te veroorzaken.

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden die afgelopen nacht zijn vastgelegd door een camera in de wijk Zuidbroek in Wierden zijn rond 4.45 uur twee personen te zien die zich verdacht gedragen bij een auto. De politie gaat ervan uit dat dit de daders zijn.
Er is inmiddels aangifte gedaan door meerdere bewoners en de videobeelden zijn in handen van de politie.

Deventer

Ook Deventer heeft de laatste periode veel last van dieven die het voorzien hebben op airbags en navigatiesystemen uit auto's. Zonder aanwijzingen van braakschade halen dieven de goederen uit de voertuigen.
Aan eigenaren van auto's met een dergelijk systeem adviseert de politie om autosleutels te bewaren in een metalen doosje. Hierdoor zouden signalen niet onderschept kunnen worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.