nieuws

Jasper van 't Hof geëerd in Olst voor winst prestigieuze Boy Edgar jazzprijs

Begin december krijgt Jasper van 't Hof uit Olst de belangrijkste prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek in Nederland uitgereikt: de Boy Edgar Prijs. Afgelopen zondag is Van 't Hof in zijn woonplaats alvast geëerd.
In het buitenland gaat bij de naam Jasper van 't Hof vaak wel een belletje rinkelen. Zo is hij meerdere keren uitgeroepen tot beste jazzpianist van Europa en heeft hij wel tachtig cd's uitgebracht.
Nu hij de Boy Edgar Prijs heeft gewonnen wordt hij ook in Nederland meer gezien. Dat maakte de jazz-grootheid gisteren voor het optreden ook wel nerveus: "In de jaren 70 en 80 was Frankrijk een heel belangrijk platform voor me. Daarna Midden-Europa. Het is ook belangrijk om in je eigen land te spelen, maar ik reisde heel Europa af."
"Ik vind het te gek dat ik de Boy Edgar Prijs nu gewonnen heb en om deze thuiswedstrijd te spelen. Ik hoop dat het publiek het vanmiddag leuk gaat vinden", vertelt Van 't Hof.  

Anekdotes

Naast het mini-concert van Jasper werden er gisteren ook anekdotes verteld door Hans Riesewijk, die onlangs een biografie over Van 't Hof uitgebracht heeft. Van 't Hof: "In zijn boek wordt de andere kant van mijn vijftigjarige bestaan als jazzmuzikant verteld. Ik speel zo'n 1,5 uur op een dag, maar daar gaat veel aan vooraf."
Van 't Hof over de anekdotes

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.