nieuws

Oud-wielrenner Bram Tankink zit op industrieterrein Limburg helemaal op zijn plek

Bram Tankink
Bram Tankink © Pro Shots
Oud-wielrenner Bram Tankink stopte begin deze maand met zijn topsportcarrière in het wielrennen, maar is niet bij de pakken neer gaan zitten. Hij is direct begonnen bij zijn nieuwe werkgever op het industrieterrein Chemelot in Limburg. "Ik heb mij altijd afgevraagd of we op dit terrein niet een enorme bijdrage kunnen leveren aan duurzaamheid en CO2-reductie."
Tankink werkt nu bij een bedrijf wat zich inzet voor duurzaamheid en innovatie.

Plastic

"Al het plastic dat hier vandaan komt of geproduceerd wordt, moet terugkomen om gerecycled te worden", vindt Tankink. "Het is zonde wanneer het bijvoorbeeld verbrand wordt of de zee instroomt." 
Tankink heeft achttien jaar door Limburg gefietst. "Iedere keer wanneer ik op de top van de heuvels hier stond, kon ik dit terrein zien. Het heeft mij altijd gefascineerd." Door zijn brede netwerk in het wielrennen was hij dan ook de ideale ambassadeur voor het bedrijf waar hij nu werkt.  

Verbinden

Vorig jaar fietste de oud-wielrenner nog op grote hoogtes in Nepal om geld in te zamelen voor zonnepanelen op de huizen daar. Hij nam ondernemers en investeerders mee. "Fietsen verbindt mensen. Het creëert iets wat je verder helpt en dat wil ik hier bij mijn nieuwe werkgever ook proberen."
Reportage over Bram Tankink en zijn nieuwe baan
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.