nieuws

Expeditie Oost: Een volgeboekte camping, maar de gasten zijn nergens te bekennen

De Sallandse Wandelvierdaagse is succesvoller dan ooit. En daar vaart ook de toeristische sector op mee. Menig camping, bed & breakfast en hotel in Salland is de komende dagen volgeboekt.

Vierduizend wandelaars

Dat geldt ook voor camping De Zwerver in Raalte. De camping is helemaal volgeboekt, maar er is geen gast te bekennen. ''Die zijn allemaal nog aan het wandelen'', vertelt Martin Hondeveld, eigenaar van de minicamping in Raalte. 
Normaal gesproken is zijn camping in deze tijd van het jaar gesloten, maar voor het evenement maakt Hondeveld een uitzondering. Met een bezoekersaantal van vierduizend verwacht de organisatie van de Sallandse Wandelvierdaagse dit jaar groter te zijn dan ooit.

Tent?

En dat betekent dat mensen die niet in de buurt wonen, zullen overnachten in en rondom Salland. "Normaal gesproken zijn wij rond deze tijd dicht maar de laatste jaren is de vraag zo groot dat we wel open móeten. Dit jaar zijn we zelfs volgeboekt", vervolgt Hondeveld
Zijn camping telt vijfentwintig campingplaatsen en al deze plaatsen zijn de aankomende vier dagen bezet. De meeste gasten verblijven in hun caravan, een enkeling logeert in een tent. "Je weet nooit wie er op je camping komt. Vooral nu met de Vierdaagse. Mensen komen vanuit het hele land om hier te gaan wandelen. En iedereen heeft zijn eigen verhaal'', vertelt een enthousiaste Hondeveld. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.