nieuws

Expeditie Oost: Debuut Lierderholthuis Sallandse Wandelvierdaagse mega succesvol

Voor het eerst dit jaar komen de deelnemers van de Sallandse Wandelvierdaagse door Lierderholthuis. En dat hebben ze geweten. Een feestje dat was het, de dorpsgenoten hebben hun best gedaan.
Iedereen wordt hartelijk ontvangen in het dorp en op veel plekken hebben de bewoners iets origineels georganiseerd. Het sportieve wandelevenement leeft in Lierderholthuis.

Van toiletdame

'Wij zijn de toiletdames en proberen de wandelaars op een ludieke manier de weg te wijzen', aldus de in het roze verkleedde Lucie te Winkel.

Chef-kok ei

Andere inwoonsters vinden we  bij de stempelpost of in het dorpshuis achter de koffie, de broodjes ei of de geluidsinstallatie. 'Ik heb al ontelbaar veel eieren gebakken en we gaan nog even door.
Lierderholthuis is een rustpunt en dat merken we. Er is geen plekje meer vrij hier in het dorpshuis', aldus Monique Dijkstra, de dame van de eieren.

Alle schoenen verzamelen

Het hele dorp doet mee. Al in het voortraject waren de Lierderholthuizers fanatiek. Duizenden schoenen zijn er ingezameld. Die hangen nu in het hele dorp langs het parcours van de Sallandse Wandelvierdaagse.
'We zijn blij met de deelname van Lierderholthuis. We proberen in de vier dagen dat de wandeltocht duurt zoveel mogelijk Sallandse dorpen aan te doen. Lierderholthuis hoort daar dus nu ook bij. 

We gaan voor de 5.000

Het evenement is populairder dan ooit. Dit jaar verwachten we over de 4.000 deelnemers te gaan en volgend jaar gaan we voor de 5.000', aldus een enthousiaste Maaike Heethaar, organisator van de Sallandse Wandeltocht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.