Werkstraf voor vrouw uit Oldenzaal voor brand in vakantiewoning Deurningen

Een 50-jarige vrouw uit Oldenzaal is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk, omdat ze vorig jaar november een brand veroorzaakte in een vakantiewoning in Deurningen. De vrouw is waarschijnlijk in slaap gevallen terwijl ze een sigaret rookte.

Hoe de brand precies is ontstaan is niet duidelijk. Brandweermensen troffen de vrouw liggend onder een deken buiten het huisje aan. De aan alcohol verslaafde vrouw was flink onder invloed op dat moment. De vrouw vertelde hulpverleners dat ze de brand aangestoken had omdat ze eenzaam was, maar de rechter denkt niet dat de vrouw dat ook echt heeft gedaan.

Afkicken zonder nazorg

De Oldenzaalse heeft een heftig leven achter de rug. Ze raakte aan de drank toen ze haar echtgenoot verliet voor een aan alcohol verslaafde man. Ze werd meermaals opgenomen in afkick-klinieken, maar ging steeds weer in de fout omdat er geen nazorg was. Sinds haar aanhouding op verdenking van brandstichting gaat het de goede kant op met de vrouw.

Ze is in behandeling en heeft al lange tijd geen alcohol meer gehad. Het traject waar ze nu in zit moet voorgezet worden concluderen  hulpverleners, Openbaar Ministerie en de rechtbank. Mocht het de komende 3 jaar toch mis gaan, dan moet ze de 60 uur voorwaardelijk opgelegde werkstraf alsnog uitvoeren.

Deel dit artikel: