Overijsselse derby onder leiding van Edwin van de Graaf

Edwin van de Graaf is komende zaterdag de scheidsrechter bij de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo. Het is voor het eerst dit seizoen dat beide clubs met de 35-jarige arbiter te maken krijgen.

Voor Van de Graaf wordt het een jubileumwedstrijd. Hij fluit voor de 50e keer een wedstrijd in de eredivisie, maar het wordt wel pas zijn tweede duel van het seizoen. In 2016 floot Van de Graaf ook al eens de Overijsselse derby tussen Heracles Almelo en PEC Zwolle. Toen kregen Schenkenveld en Bram van Polen een rode kaart en verloor PEC in Almelo met 3-0. 

De KNVB heeft Dennis Higler aangesteld als VAR bij het duel dat zaterdag om 20:45 uur begint en integraal is te volgen via Radio Oost. Een dag eerder krijgen FC Twente en Almere City te maken met scheidsrechter Ingmar Oostrom. Allard Lindhout fluit het duel tussen Go Ahead Eagles en Cambuur Leeuwarden.

Ook de scheidsrechters voor de komende bekerronde zijn bekend gemaakt. Na Staphorst-PEC Zwolle mag Bas Nijhuis ook de volgende wedstrijd van PEC in het bekertoernooi fluiten. Dinsdag staat hij als arbiter op het veld in Doetinchem waar De Graafschap de tegenstander is. Siemen Mulder fluit Heracles Almelo-Vitesse en Christiaan Bax FC Twente-Noordwijk.

De klassieker heeft komend weekend ook een Overijssels tintje. De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord wordt geleid door Björn Kuipers uit Oldenzaal. 

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: