nieuws

Go Ahead Eagles en Almere City spelen mogelijk beslissingsduel om periodetitel

Afgelopen vrijdag won Go Ahead met 0-1 bij Almere City
Afgelopen vrijdag won Go Ahead met 0-1 bij Almere City © Pro Shots
Het is niet het meest voor de hand liggende scenario, maar het zou zomaar kunnen dat Go Ahead Eagles en Almere City binnenkort in een beslissingsduel om de eerste periodetitel moeten strijden. Beide ploegen hebben momenteel evenveel punten en exact hetzelfde doelsaldo in de eerste periode. 
Sparta heeft het winnen van de eerste periodetitel vrijdag in eigen hand. Als de Rotterdammers thuis winnen van Telstar zijn zij zeker van de eerste prijs van het seizoen, en daarmee ook het spelen van de play-offs. Sparta heeft twintig punten uit acht duels verzameld. 

Scenario

Mocht Sparta punten verspelen komen Go Ahead Eagles en Almere City als eerste in beeld. Zij hebben twee punten minder dan Sparta. Go Ahead Eagles ontvangt Cambuur Leeuwarden, en Almere City gaat op bezoek bij FC Twente. Beide ploegen hebben zeventien punten en een doelsaldo van zestien voor en acht tegen. Als Go Ahead en Almere met exact dezelfde uitslag winnen, en Sparta wint niet van Telstar, volgt er een beslissingsduel op neutraal terrein. 

Outsiders

FC Twente kan ook nog de eerste periodetitel winnen. Zij moeten dan zelf Almere City verslaan en hopen op puntverlies van zowel Sparta als Go Ahead Eagles. FC Den Bosch heeft in theorie ook nog een kleine kans. Zij hebben net als FC Twente zestien punten, maar wel een minder doelsaldo. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.