Afval op industrieterrein Jufferbeek in Oldenzaal lag vermoedelijk eerder in Deurningen

Het illegale bouwafval dat vorige week werd aangetroffen op industrieterrein Jufferbeek is vermoedelijk afkomstig uit Deurningen. Toen burgemeester John Joosten van Dinkelland een foto zag van het afval, meldde hij zijn collega Theo Schouten van Oldenzaal dat het hem bekend voorkwam.

"Een dergelijke hoeveelheid bouwafval heeft enkele maanden op de openbare weg in Deurningen gelegen. Op een gegeven moment hebben we de eigenaar gesommeerd het weg te halen. Dat is gebeurd en het lijkt erop dat het nu in Oldenzaal ligt", reageert Joosten.

Arbeidsintensieve operatie

Het gaat om een enorme hoeveelheid betonnen bouwplaten en isolatiemateriaal dat naast het bedrijf Europastry op industrieterrein Jufferbeek is gelegd. Het moet een arbeidsintensieve operatie zijn geweest, want het is niet alleen heel veel materiaal, maar het is ook keurig opgestapeld achtergelaten.

De gemeente Oldenzaal heeft na ontdekking van het afval bordjes geplaatst, waarop staat dat degene die het er heeft neergelegd veertien dagen de tijd krijgt om het weg te halen. Dat is tot op heden niet gebeurd.

'Meer tips van burgers'

"Ik kreeg vorige week een appje van collega Joosten", zegt burgemeester Schouten. "Hij dacht het te herkennen. We hebben dus wel iemand in het vizier, mede omdat we meer tips van burgers hebben gekregen die dezelfde kant op wijzen."

Het ultimatum om het weg te halen duurt nog een week. "Als we hem op heterdaad hadden betrapt, dan was er een boete opgelegd. Als het spul nu wordt weggehaald als niemand het ziet, dan is het niet mogelijk een boete uit te delen", aldus burgemeester Schouten.

Rekening

Mocht het er volgende week nog liggen, dan haalt de gemeente het zelf weg. De rekening wordt gestuurd naar degene waarvan vermoed wordt dat het de boosdoener is. Het moet nog blijken of er, mede gezien de bewijslast, direct betaald wordt.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: