nieuws

Sibculo krijgt zendmast: "Veel mensen kunnen thuis niet eens mobiel bellen"

Half november is het zover, dan kunnen de inwoners van Sibculo eindelijk mobiel bellen in hun huis. Want er is gestart met de bouw van een fatsoenlijke mast voor telefonie.
Verslaggever Oene Loonstra staat naast de mast met Barry Rietvelt van Plaatselijk Belang Sibculo. Rietvelt: "In de dorpskern is het bereik heel slecht. Veel mensen kunnen in hun eigen huis niet mobiel bellen. Als ik belde met de helpdesk van de provider kreeg ik het advies om buiten te bellen. Dat kan toch niet in 2018."
De bewoners van Sibculo hebben behoorlijk veel geduld moeten hebben. In 2016 maakte RTV Oost een reportage over het slechte bereik in het dorp. 
Waarom duurde het zo lang? Barry Rietvelt: "Dat is voor mij een hele goede vraag. Ik denk dat het komt omdat we niet veel inwoners hebben. Er is dus weinig afname van mobiele abonnementen. Dus aanbieders hebben geen belangstelling om hier een mast te plaatsen. Providers willen een dekking van 99 procent. Dat hebben ze al, dus daar had Sibculo een beetje pech mee."
Na lang overleg tussen onder andere providers en gemeente is het nu dus zover: de eerste vijf meter van de mast staat. Half november moet de mast online zijn. Daar zijn ze in Sibculo heel erg blij mee. Barry Rietvelt: "We zijn heel erg blij, dit is een van onze mijlpalen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.