Sallandse Wandelvierdaagse bestolen van duizenden euro's aan apparatuur

"Iemand moet toch iets opgevallen zijn?" Bestuurslid Maaike Heethaar van de Sallandse Wandelvierdaagse is met stomheid geslagen. Dieven hebben het vanmorgen voor elkaar gekregen grote geluidsboxen en kabels mee te nemen. De apparatuur stond recht voor de Plaskerk, midden in het centrum van Raalte.

De boxen horen bij het grote led-scherm dat voor de kerk staat opgesteld voor de Sallandse Wandelvierdaagse. Het gaat om waardevolle apparatuur ter waarde van 'zeker duizenden euro's'. De spullen zijn iets voor zeven uur vanochtend gestolen. "Het is duidelijk dat ze zijn meegenomen door iemand met verkeerde plannen", vertelt Heethaar. 

De organisatie van de vierdaagse is erg geraakt door de diefstal. "We zijn een jaar bezig geweest met de voorbereidingen. En dan dit."

De politie en het eigen beveiligingsteam van de vierdaagse onderzoeken de diefstal. Heethaar vraagt iedereen die iets gezien heeft om zich te melden. "Er moet toch iemand iets opgevallen zijn?"

Zaterdag al diefstalpoging 

Zaterdagnacht kreeg de vierdaagse ook al 'bezoek van mensen die iets wilden weghalen'. Heethaar vertelt: "Toen werd er in de tent ingebroken, maar ons beveiligingsteam kon op tijd optreden."

Deel dit artikel: