nieuws

Supermarkt in Hellendoorn houdt zich weer aan afspraak

Een supermarkt in Hellendoorn, die zondag tegen de afspraken in open ging, houdt zich vanaf deze week weer netjes aan de wet. De gemeente ziet de actie van afgelopen zondag door de vingers, maar waarschuwt voor een dwangsom als de winkel deze zondag opnieuw haar deuren opent.
Klanten mochten hun boodschappen afgelopen zondag online bestellen en afhalen voor de deur van de Albert Heijn. "We stonden met drie ipads voor de deur om de bestellingen op te nemen", vertelt supermarktmanager Richard Krosman. 
Krosman vervolgt: "Uiteindelijk kwamen er zoveel klanten dat we noodgedwongen open zijn gegaan. Anders moesten de mensen zo lang wachten op hun boodschappen." Dat was een groot succes: in totaal kwamen er meer dan vijfhonderd klanten hun boodschappen doen.
De supermarkt gaat in het vervolg niet meer stiekem open, maar klanten kunnen nog steeds op zondag online hun boodschappen bestellen. "Maar nu gaan we de boodschappen bezorgen. Dan hoeft de winkel ook niet open. Creatief ondernemen is dat."

Zondagopenstelling

Krosman heeft wel het gevoel dat deze actie zin had. "We hebben ons punt gemaakt. Hopelijk begrijpt de gemeente dat het beleid open, dicht, open, dicht niet werkt."
In het voorjaar van 2019 gaat de gemeente het beleid evalueren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.