Mysterieuze lichtbollen boven Overijssel gespot

Er zijn 'ufo's' gespot in Overijssel. Boven Broekland en Sint Jansklooster werden donderdag 27 september rond 19.30 uur vijf lichtbollen gezien. Beide spotters hebben de ongeïdentificeerde vliegende voorwerpen gefilmd. Maar wat zijn het?

De lichtbollen leken te zweven en langzaam naar beneden te zakken. Volgens de spotters waren de bollen perfect rond en gaven ze zeer felle lichtflitsen af. 

Lichtkogels?

Op de site ufomeldpunt.nl staan beide video's. In de reacties wordt gezegd dat de bollen op lichtkogels lijken. 

Van 17 september tot 22 oktober vond de grote militaire oefening Falcon Autumn plaats in een groot deel van Nederland. De communicatieadviseur van het Defensie Helikopter Commando, Esther Broekman, laat weten dat het om zogenaamde pencil flares (lichtkogels) zou kunnen gaan. 

"Die week was de eerste vliegweek en die donderdagavond zijn er zogenaamde pencil flares gebruikt", vertelt Esther. "Maar ik wil daar wel een kanttekening bij plaatsen. We hebben vooral op de Veluwe geoefend, het is de vraag of de pencil flares van zover te zien zijn boven Broekland en Sint Jansklooster, het licht moet dan erg ver gedragen zijn."

Weet jij wat het is?

Wat het het dan wel geweest is, blijft raadselachtig. Heb jij ideeën? Laat het dan weten op onze Facebookpagina.

De lichtbollen boven Sint Jansklooster

De lichtbollen boven Broekland.

Meer over dit onderwerp:
Sint Jansklooster Broekland Ufo Salland Nieuws
Deel dit artikel: