nieuws

Haaksbergen met profielschets in de hand op zoek naar nieuwe burgemeester

Huidig burgemeester van Haaksbergen, Gerrit Jan Kok
Huidig burgemeester van Haaksbergen, Gerrit Jan Kok © RTV Oost / Rogier van den Berg
De zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Haaksbergen kan beginnen. De gemeenteraad heeft een profielschets opgesteld, die de zoektocht moet vergemakkelijken. In de profielschets staat waaraan de toekomstige burgemeester van Haaksbergen moet voldoen. Daarin is de mening van de inwoners, ondernemers en organisaties meegenomen.
Vorige maand kregen alle Haaksbergse huishoudens een briefkaart in de bus met de oproep om mee te denken over een nieuwe burgemeester. Ruim driehonderd inwoners namen de moeite om te reageren. Daaruit bleek Haaksbergen een burgemeester wil die laat zien dat hij of zij persoonlijk betrokken is bij de samenleving. Naast betrokkenheid worden ook daadkracht, integriteit en kennis van zaken belangrijk gevonden.
De gemeenteraad stelt de profielschets vast tijdens de openbare raadsvergadering op woensdagavond 31 oktober. Commissaris van de Koning Heidema is daarbij aanwezig. Van november tot en met maart vindt de sollicitatieprocedure plaats. De verwachting is dat Haaksbergen dan komend voorjaar de opvolger van de huidige burgemeester Gerrit Jan Kok mag verwelkomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.