Enschedese clubs Phenix en SVV voorlopig uit de competitie na ongeregeldheden

De eerste teams van de Enschedese voetbalclubs EVV Phenix en SVV'91 mogen de komende twee speelrondes niet spelen. De KNVB heeft de duels van beide ploegen uit het wedstrijdschema gehaald nadat het onderlinge treffen tussen beide clubs, afgelopen zondag, uit de hand was gelopen.

Na de wedstrijd in de 5e klasse A van het zondag-amateurvoetbal, die eindigde in 0-6 voor SVV'91, zou het volledig uit de hand zijn gelopen na onenigheid tussen twee spelers. Daarna ontstond een knokpartij waarbij zowel mensen op als om het veld betrokken waren en waarbij met name één speler van SVV het zwaar te verduren kreeg.

De scheidsrechter liep van het veld en rapporteerde de onverkwikkelijkheden aan de voetbalbond die nu een onderzoek in gaat stellen. De KNVB zal volgende week donderdag een bezoek brengen aan beide clubs. Daarna wordt bekeken of en welke maatregelen er genomen worden.

Verbaasd

Voorzitter Henk ter Heegde van Phenix zit enorm met de kwestie in de maag en heeft voor vanavond een bestuursvergadering belegd. "Daarin staat dit uiteraard als eerste op de agenda. Ik ben wel verbaasd dat de KNVB nu zegt dat we twee rondes zijn uitgesloten terwijl er geen aangiftes zijn gedaan. We kunnen niet anders dan afwachten. Maar ik baal er wel enorm van, want we komen nu in een enorm slecht daglicht te staan terwijl de laatste jaren alleen maar complimenten krijgen. Het ging juist zo goed."

Scheidsrechter

Over de scheidsrechter van dienst heeft de preses geen goed woord over: "Die hebben we wel vaker gehad en heeft het blijkbaar niet zo op ons. Hij is na het gebeuren vertrokken zonder dat we in gesprek konden gaan. Hij wilde me ook geen hand geven. Jammer, want we proberen ook de scheidsrechter zo goed mogelijk te begeleiden. Ik blijf het daarnaast wel vreemd vinden dat iemand uit De Lutte, dat ook bij ons in de competitie speelt, deze wedstrijd mag fluiten."

Maatregelen

Ter Heegde zal ook met de eerste selectie in gesprek gaan. "Uiteraard willen we horen wie waarbij betrokken was want ik heb het zelf allemaal niet kunnen zien en zullen ook maatregelen treffen als blijkt dat dat nodig is. Verder ga ik nu nog even nergens op in en wachten we de bestuursvergadering en het gesprek met de KNVB af."

Bijeenkomst

Ook de Federatie van Enschedese Voetbalverenigingen reageert geschokt op de gebeurtenissen van afgelopen weekeinde. Voorzitter Guido Wevers heeft in samenwerking met de gemeente Enschede en de KNVB een avond belegd voor alle Enschedese voetbalclubs waarin wordt gesproken over de uitkomsten van een onderzoek waarin duidelijk wordt dat verenigingen liever niet in Enschede willen voetballen en liever verder reizen voor de wedstrijden. "Deze bijeenkomst was al gepland en dit voorval bevestigd alleen maar dat we ermee aan de slag moeten." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: