Zwolse buurt Diezerpoort in actie tegen coffeeshop

Er wordt niet naar ze geluisterd, vinden bewoners van de wijk Diezerpoort in Zwolle. Vorige maand gaf de gemeente een vergunning voor de coffeeshop aan de Vechtstraat, maar de buurt ziet veel bezwaren. En daarom verzamelden ze ruim duizend protesthandtekeningen.

"Coffeestop!", staat er groot geschreven op een bord, dat een van de buurtbewoners omhoog houdt. Ruim veertig mensen uit de wijk zijn op de overhandiging van de handtekeningen afgekomen. De emotie zit diep.

Verkeersdrukte

Erwin van der Worp heeft een winkel vlak naast de toekomstige coffeeshop. Hij nam het initiatief tot het protest vanuit de buurt. Zijn bezwaar ligt met name bij de verwachte verkeersdrukte in de toch al hectische Vechtstraat. "Ik snap dat die coffeeshop er mag komen, maar de locatie is echt beroerd", vindt hij.

Frustratie

Daarnaast is er frustratie richting de gemeente. Die gaf vorige maand de vergunning af, maar volgens Van der Worp luisterde de burgemeester niet naar de buurt: "we hebben bij verschillende gelegenheden ons bezwaar laten horen, maar daar is niks mee gedaan. Ze vegen het gewoon van tafel."

Wethouder William Dogger nam vanavond de handtekeningen in ontvangst, bij afwezigheid van burgemeester Henk Jan Meijer. "Het is niet zo dat we hun bezwaren zomaar langs ons neerleggen", vertelt hij. Volgens Dogger zal de burgemeester de handtekeningen bekijken en vervolgens met een reactie komen. 

Voorbereidingen

Overigens is de toekomstige coffeeshopeigenaar, Roy Lensink, druk met de voorbereidingen bezig. Mocht er geen vertraging komen, verwacht hij aan het eind van het jaar zijn deuren te openen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle coffeeshop Nieuws
Deel dit artikel: