Werknemers Scania Zwolle en Broshuis Kampen staken de komende 24 uur

Medewerkers van Scania Zwolle en Broshuis Kampen hebben vanochtend in alle vroegte hun werk neergelegd. Het gaat om een zogenoemde verrassingsstaking van 24 uur.

Werknemers en leden van FNV Metaal kunnen zich vanaf de start van hun dienst inschrijven voor een staking van 24 uur in de boot die naast de Scaniafabriek in Zwolle ligt. De stakers strijden al maandenlang voor een goede cao, net als tienduizenden metaalwerkers door het hele land beurtelings doen.

Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Metaal: "Bij een verrassingsstaking geven stakers vooraf aan dat ze mee willen doen, maar is het tijdstip van de staking tot het laatst onbekend. Vanochtend zijn de metaalwerkers met een sms’je opgeroepen om direct mee te doen. We verwachten uiteindelijk tegen de duizend deelnemers vandaag van zowel Scania als Broshuis."

Loonsverhoging

De stakers van FNV Metaal willen onder andere een loonsverhoging van 3,5% per jaar. Ook willen ze een einde aan de flexibilisering bij de metaalbedrijven, die naar eigen zeggen is 'doorgeslagen'. 

Voor de metaalsector is het al de vierde staking dit jaar, sinds onderhandelingen met werkgevers klapten.

Meer over dit onderwerp:
scania Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: