nieuws

Pechvogels Heracles en PEC vinden elkaar in Zeist: "Hij krijgt van mij geen kaarten"

Dico Koppers en Jeff Hardeveld
Dico Koppers en Jeff Hardeveld © RTV Oost
Ze staan dagelijks met elkaar op het veld in Zeist, maar het liefst hadden ze zaterdag tegenover elkaar gestaan bij de aftrap tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo. Door zware blessures komen Dico Koppers (PEC Zwolle) en Jeff Hardeveld (Heracles Almelo) al geruime tijd niet meer in actie, maar een rentree lonkt. 
Jeff Hardeveld en Dico Koppers revalideren samen in Zeist

Voetvolley

Dico Koppers speelde slechts twee wedstrijden voor PEC Zwolle. Twee keer mocht hij vorig seizoen invallen voor Youness Namli, maar daarna ging het mis. "Ik had nergens last van, maar bij een potje voetvolley scheurde ik mijn achillespees af. Na een klein half jaar revalideren scheurde ik hem opnieuw af en moest ik weer die hele periode door. Dat is mentaal echt wel pittig", aldus de 26-jarige verdediger die eerder het shirt van Ajax, FC Twente en Willem II droeg. 

Kruisband

Jeff Hardeveld heeft de laatste jaren terugkerend last van kruisbandblessures. "Het begon in 2015 in het eerste jaar dat ik eigenlijk speelde. Toen scheurde ik mijn buitenband af. Sindsdien is het eigenlijk allemaal een nasleep van die blessure". Afgelopen februari ging het opnieuw mis met Heracles Almelo op bezoek bij NAC: "Het hoort erbij. Je ziet zoveel mensen met kruisbandblessures. Je mag je echt gelukkig prijzen als je zonder zo'n blessure je loopbaand kunt bewandelen."

Kantoorpesoneel

Vorige week sloot Hardeveld weer voor het eerst aan in Almelo. De 23-jarige linksback miste de hele voorbereiding en heeft dus de complete start van de nieuwe trainer Frank Wormuth gemist. "Dat ze vierde staan had je van te voren niet verwacht. En voor die tactische trainingen zal hij maar een keertje met mij moeten gaan zitten denk ik", grapt Hardeveld die zich onlangs voorstelde aan ploeggenoot Silvester van de Water. "Hij dacht dat ik van het kantoorpersoneel was haha!"

Etentjes

Ook Dico Koppers heeft met veel jongens uit het team van John van 't Schip nog nooit op het veld gestaan. Hij miste de laatste 63 wedstrijden van PEC Zwolle "Dat zijn er aardig wat ja. Het is wel vreemd natuurlijk, maar ik ben toch onderdeel van de club. Ik sta gewoon onder contract dus je moet er gewoon bij zijn vind ik. Alle thuiswedstrijden, en ook als er etentjes zijn bijvoorbeeld."

Geen kaartje

Dico Koppers is dus sowieso aanwezig in het MAC3PARK stadion zaterdag, maar Jeff Hardeveld heeft nog geen kaartje. "Dico zou er een voor me regelen, maar dat heeft hij niet gedaan." "Ik wil hem liever niet in het stadion hebben", aldus een lachende Koppers die een poultje heeft georganiseerd met andere spelers die revalideren in Zeist zoals de Heraclieden Sebastian Jakubiak en Robin Pröpper. "Iedereen heeft een tientje ingebracht. Ik heb 2-1 voorspeld, Jeff heeft hem op 2-3 staan." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.