Pooltochten scouting: "Alles is nu nat, het is echt zwaarder dan ik dacht."

De herfstvakantie is voor veel mensen een tijd om bij te komen, rustig aan te doen, bijtanken. Maar niet voor zo'n tweehonderd scouts die meedoen aan de zogenoemde Pooltochten. Zes hikes - een soort survivaltochten - in de regio Salland, van relatief gemakkelijk tot heel zwaar. "Het is echt zwaarder dan ik dacht."

Slapen onder een zeiltje, gespannen over een touw. En dan hopen dat het niet regent. "Maar het regende dus wel vannacht en nu is alles nat. Echt alles. Het is een grote ramp", aldus een van de deelnemers. 

De F-hike is pittige hike: onder primitieve omstandigheden een paar dagen in de natuur verblijven. En daarnaast worden flink wat kilometers gemaakt.

Waarom meedoen aan de zwaarste hike van de Pooltochten? "We hebben A tot en met E al gedaan, dan moet je F ook doen. Het is zwaarder dan ik dacht, maar ik wil echt heel graag dat lintje."

Dat het zwaar is, herkent de organisatie ook wel. "Het merendeel haalt het wel, maar we hebben voor deze laatste hike meestal tien procent uitval. Dit jaar is het wel iets meer. Sommige mensen komen voor de uitdaging, anderen weten niet zo goed waar ze aan beginnen."

De Pooltochten worden morgen rond de middag afgerond.

Meer over dit onderwerp:
scouting Salland Pooltochten vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: