nieuws

Eind goed, al goed: feestelijke onthulling muurschildering Enschede ondanks discussie

De plooien tussen kunstenares Sonna Krom en haar opdrachtgever Stichting Historisch Sociëteit Enschede-Lonneker zijn gladgestreken. De kunstenares raakte in discussie met haar opdrachtgever over een muurschildering die ze heeft gemaakt.
De muurschildering die Krom maakte op de geluidswal bij de Kokkelmanlanden in Enschede moet de herinneringen aan het spoortraject tussen Enschede en het Duitse Ahaus doen herleven. In dat kunstwerk is een gezicht te zien en dat was zeer tegen de zin van de opdrachtgever.
De strijdbijl met opdrachtgever Stichting Historisch Sociëteit Enschede-Lonneker is inmiddels begraven. "We hebben gisteren gebeld en we willen graag de aandacht weer op het project richten", vertelt Krom. 

Hartverwarmend

De kunstenares kreeg ook veel hartverwarmende reacties over de ontstane discussie. "Mensen spraken me aan op straat, ze belden of mailden. De reacties waren overweldigend", vertelt Krom.
De kunstenares kreeg onder andere reacties van collega kunstenaars Ronald Ophuis, Pier van Dijk en Jan Cremer die haar steunden in haar verzet om de schildering niet aan te passen. 
De onthulling van vandaag ziet Krom dan ook positief tegemoet. "De lucht klaar op. Ik verheug mij op straks." 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.