nieuws

Isala hoopt op komst ontslagen medewerkers failliete IJsselmeerziekenhuizen

Isala in Zwolle
Isala in Zwolle © RTV Oost / Rogier van den Berg
Isala roept medewerkers van de deze week failliet verklaarde IJsselmeerziekenhuizen op te solliciteren bij het ziekenhuis in Zwolle. Het is voor Isala lastig om personeel te vinden voor de huidige openstaande vacatures. Het ziekenhuis ziet nu kans de ontslagen medewerkers naar Zwolle te halen.
Donderdagmiddag werd de IJsselmeerziekenhuizengroep, met vestigingen in Emmeloord, Dronten, Urk en Lelystad en een verloskundigenpraktijk in Lelystad, failliet verklaard.

Personeel

In totaal zijn er 825 personeelsleden in Flevoland formeel ontslagen. De medewerkers krijgen nog twee maanden loon via het UWV. Isala betreurt de situatie, maar ziet wel kansen in het faillissement.
"Het is niet zo dat we nu al zien dat we meer werk hebben door het faillissement van IJsselmeerziekenhuizen, maar we zien gewoon kansen. We willen graag dat specialisten gericht op een vacature reageren, maar ook open sollicitaties zijn welkom", legt Dorien Breukelman van Isala uit. 

Rol

Isala is samen met de omliggende ziekenhuizen (St Jansdal Harderwijk, Antonius ziekenhuis Sneek, Flevoziekenhuis Almere en Tjongerschans Heerenveen), de ambulancediensten, de huisartsen en de zorgverzekeraar in gesprek over de toekomst. Er wordt onder meer gesproken over overname of sluiting.
"Om de continuïteit van de acute zorg te waarborgen, kan er een beroep op ons gedaan worden door de curator of de verzekeraar om patiënten over te nemen."

Verzekeraar

Bij de IJsselmeerziekenhuizen worden geen nieuwe patiënten opgenomen. Verzekeraar Zilveren Kruis heeft het druk met het informeren van haar klanten.
"We hebben veel patiënten die graag even horen wat voor gevolgen het voor hen heeft en we stellen ze gerust. Het is druk, maar het lukt ons wel om iedereen te woord te staan", vertelt Jeppe Delver, woordvoerder van Zilveren Kruis.

Huisarts

Mensen in Flevoland met een verwijzing van de huisarts worden verzocht opnieuw een verwijzing aan te vragen. "Minder acute zorg zal opnieuw beoordeeld en ingepland moeten worden bij een andere organisatie", aldus Breukelman.
"Houd wel rekening met soms langere wachttijden tot een afspraak op de polikliniek. Waar het noodzakelijk en mogelijk is, breiden wij ons zorgaanbod uit. Een belangrijke randvoorwaarde daarbij is dat we voldoende gekwalificeerde medewerkers kunnen inzetten."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.