nieuws

Chaos op A28 bij Zwolle door vier ongevallen

Een complete chaos vandaag op de A28 bij Zwolle. Vier ongevallen in amper twee uur tijd veroorzaakten vanmiddag problemen op de A28 voor verkeer dat richting Zwolle, Kampen of Apeldoorn wilde. De afritten naar N50 en de A50 waren enige tijd dicht.
Het begon op de verbindingsboog richting Hattem, waar rond 15.30 uur een auto uit de bocht vloog. De weg was daardoor gedeeltelijk geblokkeerd. 
Omdat op dit traject de matrixborden ontbreken die het verkeer zouden moeten wijzen op het ongeval, en deze om veiligheidsredenen ook een lagere maximumsnelheid zouden moeten voorschrijven, was de verbinding naar de A50 en N50 afgesloten.
Verkeer moest omrijden via Wezep of Zwolle en veroorzaakte daar dikke files.
Reeks van ongevallen
Rond 16.00 uur vond er op de A28 ook een ongeval plaats op de rijbaan richting Zwolle. Als gevolg hiervan was op het knooppunt in de richting van Zwolle de rechterrijstrook dicht. In beide richtingen stonden forse files.
Weer een kwartier later vond er een derde ongeval plaats op de A28 bij Zwolle, ditmaal weer in de richting van Amersfoort. Dit leidde tot een nieuwe file van zo'n zes kilometer, tussen afrit Ommen en knooppunt Hattemerbroek.
Het tot dusver laatste ongeval op de A28 gebeurde iets voor 18.00 uur. Een auto botste op dat moment tegen een vrachtwagen. Dat vond plaats op de IJsselbrug.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.