GroenLinks wil weten hoe het zit met opslag aardgascondensaat in De Krim

Het verscherpte toezicht van Staatstoezicht op de Mijnen op een opslag van de NAM van aardgascondensaat in het Groningse Farmsum is voor GroenLinks aanleiding om in de Provinciale Staten van Overijssel vragen te stellen over een vergelijkbare situatie in de gemeente Hardenberg. Daar wordt in De Krim op een locatie van de NAM ook aardgas behandeld en aardgascondensaat opgeslagen.

Op een tankenpark van de NAM in Farnsum is een lekkage geweest, waarbij aardgascondensaat vrijkwam. Dat bevat een mengsel van koolwaterstoffen en is slecht voor het milieu en de gezondheid. Voor de Staatstoezicht op de Mijnen was het reden om in actie te komen en de locatie van de NAM tegen het licht te houden en te bezien of er voldoende veiligheidsmaatregelen zijn genomen om een herhaling te voorkomen.

GroenLinks in Overijssel wil weten hoe het zit met de situatie in De Krim en of daar ook maatregelen genomen moet worden tegen weglekken van aardgascondensaat. Die vraag wordt in eerste instantie voorgelegd aan de Commissaris van de Koning.

GroenLinks wijst er op dat er in het verleden ook is geknoeid door de NAM aan de Tweede Blokweg in De Krim en dat dit heeft geleid tot een grondwaterverontreiniging die gesaneerd moet worden. 

Meer over dit onderwerp:
De Krim NAM GroenLinks gas Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: