nieuws

Inwoners Twente willen rechtstreekse treinverbinding met Groningen

Wie vanuit Twente met de trein richting het noorden wil, moet eerst een ommelandse reis maken. Steeds meer inwoners van Twente pleiten daarom voor een rechtstreekse treinverbinding naar Groningen.
Dat is gebleken uit de reacties die binnenkwamen rondom het RTV Oost-project 'verkiezingsprogramma van Overijssel'. Reizigersvereniging Alma vindt dat de overheid nu snel in actie moet komen.
In Bergentheim willen de inwoners hun treinstation, dat in 1975 verdween, maar wat graag terug. “’s Ochtends was het druk, ‘s avonds was het druk. Het was een levendig station”, mijmert Chris de Goede van de reizigersvereniging.
Studenten
Het ontbreken van een treinstation in Bergentheim vormt een bedreiging voor de leefbaarheid van het dorp. Zo zijn jongeren die in Groningen studeren, als alles meezit, tweeënhalf uur onderweg naar de studentenstad. Wie dagelijks op en neer reist naar het noorden, zit dus minimaal vijf uur per dag in de trein.
Ook voor de werkgelegenheid is goed openbaar vervoer in Bergentheim cruciaal. Zo heeft het bedrijf Toppoint besloten om het kantoor in Bergentheim, met 70 tot 80 werknemers, te verplaatsen richting Twente. “Een direct gevolg van het ontbreken van goed openbaar vervoer”, volgens Arend Jan ten Brinke van Plaatselijk Belang Bergentheim.
Petitie
Inmiddels is een petitie gestart om een directe spoorverbinding met het noorden te realiseren, inclusief terugkeer van station Bergentheim. Met de Provinciale Statenverkiezingen komend voorjaar kan een directe spoorverbinding van Twente met het noorden wel eens een belangrijk verkiezingsonderwerp worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.