Crowdfundingactie voor zieke puppy Kees uit Zwolle: 4000 euro nodig voor operatie

Vierduizend euro is er nodig voor puppy Kees uit Zwolle. Hij heeft een hartafwijking en alleen een Italiaanse arts kan het hondje redden. Baasjes Gerben Hoetink en Barbara ter Beek zijn daarom een crowdfundingactie gestart. "Hij is als een familielid voor ons."

Gerben en Barbara kochten Kees in juni dit jaar. "Hij kreeg al snel een tand- en een blaasontsteking. Wat later begon hij ook mank te lopen. We zeiden nog tegen elkaar: o nee, het is een zorgenkindje", vertelt Gerben.

Pas in september ging het écht mis. Het hartje van Kees begon heel snel te kloppen. "De dierenarts is gelijk gekomen. Het hart klopte meer dan 500 keer per minuut. We werden doorverwezen naar een specialist in Ommen."

De specialist concludeerde na allerlei onderzoeken dat Kees een hartafwijking heeft. Met tabletten kreeg de arts de hartslag stabiel, maar meerdere keren kreeg het hondje een terugslag. Inmiddels slikt Kees veertien tabletten per dag. 

Tekst gaat verder onder de foto

Puppy Kees (Foto: Gerben Hoetink)
Puppy Kees (Foto: Gerben Hoetink)

Redding

Puppy Kees kan alleen worden gered door een operatie, waarbij het hart in kaart wordt gebracht. Hierdoor kan worden gelokaliseerd waar precies het probleem in het hart zit. Er is echter een probleem: de operatie kan alleen een Italiaanse arts uitvoeren en kost bijna 4000 euro. 

Baasjes Barbara en Gerben besloten ervoor te gaan. "In de zomer zijn we gaan samenwonen in Zwolle. Dat betekende dat Barbara met haar vier kinderen vanuit Hengelo hierheen kwam. Dat was een ingrijpende gebeurtenis voor de kinderen. Toen hebben we Kees gekocht."

Gerben vervolgt: "Kees is als een familielid voor ons. Die geven we niet zomaar op, maar het spaarpotje is inmiddels leeg. We hadden Kees niet verzekerd." En dus zijn de baasjes een crowdfundingactie gestart.

De teller staat inmiddels op meer dan tweeduizend euro. Dat is ruim de helft van de benodigde vierduizend euro. Begin november gaat Kees onder het mes. "Het is nu of nooit."

Fokker

Volgens Hoetink valt de fokker niks te verwijten. De man heeft het aankoopbedrag teruggegeven als tegemoetkoming voor de behandelkosten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: