nieuws

Overlast door Halloween-evenementen bij McDonald's Deventer en Almelo

Het is een weekend om van te griezelen: het is Halloween! Officieel pas woensdag, maar dit weekend zijn door heel de provincie al evenementen. Ook bij fastfoodrestaurant McDonald's haken ze - al een aantal jaren - in op de populariteit van Halloween. Maar dat veroorzaakte gisteravond bij restaurants in Deventer en Almelo nogal wat overlast.
De restaurants waren voor de gelegenheid omgetoverd tot spookhuizen, met zombies, spinnenwebben en bloedvegen.

Chaos

Dat het idee een hit was, werd al snel duidelijk. In de richting van het 'spookhuis' in Deventer stond het gisteravond helemaal vast door de vele auto's. Een aantal keren ging het bijna mis en gebeurde bijna een ongeluk. Ook was er volgens getuigen sprake van irritatie en ruzie. De politie moest er aan te pas komen om de chaos onder controle te krijgen. 
Ook richting de Mac op de woonboulevard in Almelo liep het helemaal vast met verkeer. Ook hier werd politie ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.
Zo erg als in Doetinchem werd het in elk geval niet. Daar kwamen zoveel mensen op af dat de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden. Het verkeer in de omgeving liep helemaal vast. Ook de snelweg die in de buurt ligt liep vast. Rijkswaterstaat plaatste in de avond matrixborden langs de weg waarop ze waarschuwden dat McDonald's niet meer te bereiken was. De politie hield uiteindelijk iedereen die met de auto kwam tegen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.