Politieke partijen Lokaal Hellendoorn en VVD willen snellere aanpak N35

De plaatselijke politieke partijen Lokaal Hellendoorn en VVD vinden dat het college van burgemeester en wethouders van Hellendoorn de problemen rondom de N35 zo snel mogelijk moet oplossen. De partijen willen dat er binnen een jaar een veilige oversteek voor fietsers is bij Haarle.

"Op dit moment wordt er weer onderzoek uitgevoerd, maar er zijn al zoveel onderzoeken gedaan. Inwoners van Haarle hebben recht op een veilige fietsoversteek en kunnen hier niet meer op wachten. Het duurt allemaal te lang", vertelt VVD-raadslid Joost ter Horst. 

Ook willen de partijen dat het college binnen twee tot drie jaar parallelwegen langs de N35, van de Tunnelweg tot de Paarse Poort, realiseert. Daarnaast willen de twee partijen nog meer veilige fietsoversteken. 

Geld

Ter Horst begrijpt dat er geld nodig is om de fietsoversteken en parallelwegen te realiseren. "Het college heeft eerder een voorstel aangenomen over een fietsbrug bij het recreatiecentrum Paarse Poort bij Nijverdal. Het geld dat daarvoor wordt gebruikt kan beter worden geïnvesteerd in een veilige oversteek bij Haarle." 

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Reggestreek Haarle fietsers N35 oversteken Nieuws
Deel dit artikel: