'Koning van Almelo' krijgt negen jaar cel en tbs voor doodsteken Talitha van Limbeek

Marc B. uit Almelo is veroordeeld tot negen jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor het doodsteken van zijn toenmalige vriendin Talitha van Limbeek. Dat is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie; tegen de Almeloër was acht jaar en tbs met dwangverpleging geëist.

De Almeloër heeft toegegeven haar te hebben doodgestoken in juni vorig jaar. Waarom hij dat heeft gedaan, laat hij zich niet over uit.

Zijn geslotenheid over het motief heeft er mede voor gezorgd dat hij een jaar extra cel opgelegd heeft gekregen. Daarnaast speelt de gruwelijkheid van de daad een grote rol. Talitha werd met 32 messteken om het leven gebracht. Na de steekpartij liet hij Talitha 2 uur aan haar lot over, om dan pas 112 te bellen.

De tbs is opgelegd omdat Marc een ernstige persoonlijkheidsstoornis heeft. Zo is hij goed in schijnaanpassing, waardoor een intensieve behandeling nodig is.

Koning

Mogelijk schuilt het motief in seksuele escapades. Marc zelf zou vreemdgegaan zijn bij de vleet. Hij had seks met zijn ex en met prostituees. "Aan elke vinger had hij een vrouw", staat te lezen in het rapport van het Pieter Baan Centrum.

"Hij voelde zich de koning van Almelo." Maar aan de andere kant kon hij het niet verkroppen dat Talitha nog contact had met haar ex. Volgens Marc ging ze vreemd met hem. "Ik heb mailtjes van haar gelezen. Daar maakte ik dat uit op", aldus Marc.

Hennep

Naast de mogelijke scheve schaats van Talitha, waren er volgens Marc meer stressfactoren. Het ging financieel niet goed met zijn zaak en er waren tot twee keer toe spullen van hem gestolen bij een inbraak. Zo was er een airco gestolen, die hij 'op de kop had getikt' om door te verkopen.

Deze airco blijkt gestolen om die vervolgens in te zetten voor hennepteelt. "Ik heb daar wat contacten." Volgens Marc had de familie van Talitha de airco gestolen. 

Aan zijn broer stuurde hij het bericht: "Ze kan ons tegen iedereen uitspelen, omdat ze alles weet." Mogelijk ging dat om de hennepteelt. Ook liet hij weten dat hij in Talitha de duivel zag. 

Mes

Daarnaast zegt hij zich bedreigd gevoeld te hebben door de ex van Talitha. Hij had er een half jaar voor de fatale dag slaande ruzie mee. "Ik was bang dat hij me weer zou pakken, daarom had ik een mes bij me." Het bleek het mes waarmee Talitha is omgebracht.  

De ouders van Talitha kunnen het moeilijk verkroppen dat Marc geen openheid geeft over het motief. "We weten dat je het bewust hebt gedaan", zei de moeder in de rechtszaal. "Ik haat je, je bent een klootzak en een lafbek. Je hebt haar gewoon dood laten bloeden. Je gunde haar gewoon niet aan iemand anders."

Het is niet bekend of Marc B. in hoger beroep gaat. Daarover wordt morgen mogelijk meer bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: