Petitie 'N35-Zo kan het niet langer' onderweg naar Den Haag

De petitie 'N35-Zo kan het niet langer' is in drie weken tijd ruim 1500 keer ondertekend. De handtekeningen kwamen vooral van weggebruikers en aanwonenden. Gisteren werd de petitie gesloten en vanmiddag worden de documenten aangeboden aan de vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat van de Tweede Kamer.

Acht personen van onder meer Plaatselijk Belang Laag Zuthem, Haarle, Heino en Mariënheem reizen af naar Den Haag om de petitie te overhandigen. Ook vertegenwoordigers van Transport en Logistiek Nederland, EVOfenedex en Tielbeke Transport zijn aanwezig. 

Directe gebruikers

"Tachtig à negentig procent van de stemmen op petitie.nl zijn directe gebruikers en aanwonenden aan de N35", zegt Niels Tomson van Plaatselijk Belang Laag Zuthem. "Het gaat ons niet om de hoeveelheid stemmen die we aanbieden, maar om de kwaliteit ervan. Ik vind het een mooie score, dus ik ben tevreden." 

"Ik woon al jaren aan de N35", zegt een omwonende uit Mariënheem. "Het is elke dag zo druk, er moet gewoon een einde aan komen. Natuurlijk heb ik de petitie ondertekend, ik ben het zat." 

Jaren strijd

Een paar weken geleden plaatste de belangengroep een paar grote spandoeken langs de rijksweg. Het is niet de eerste keer dat er aandacht voor wordt gevraagd, actievoerders en belangengroepen zijn al jaren bezig. "Hopelijk is onze actie de druppel die de emmer in dit geval in de positieve zin laat overlopen. Ik hoop dat er eindelijk wat extra geld beschikbaar komt." 

Vanmiddag om half twee wordt de petitie overhandigd. 

Vind jij ook dat de N35 als eerste Rijksweg moet worden aangepakt? Laat het weten in onze Praat Mee. 

Deel dit artikel: