De eerste Jonge Theoloog des Vaderlands komt uit Zwolle en heet Rik Zweers

Rik Zweers (28) uit Zwolle is verkozen tot de eerste Jonge Theoloog des Vaderlands. De uit Zwolle afkomstige student godsdienst pastoraal werk aan Viaa, bleek zaterdag tijdens de Nacht van de Theologie de meeste publieksstemmen te hebben.

Zweers is vooral geïnteresseerd in het snijvlak van geloof en samenleving, waar zingeving een grote rol speelt. Hij volgt een minor kunst en creativiteit: "Ik wil ruimte creëren om met mensen op zoek te gaan naar de waarde van het verhaal van het christendom." In onderstand filmpje stelt hij zichzelf voor.

HBO theologie

Zijn HBO-studie aan Viaa leidt op tot kerkelijk werk, jeugdwerk pastoraat en gemeenteopbouw. Zweers moest het opnemen tegen zes andere jonge theologen, waaronder Jeroen Bakker, student aan de Theologische Universiteit in Kampen.

De nieuwe Theoloog des Vaderlands heeft ook een regionaal tintje: Stefan Paas, hoogleraar theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen, nam zaterdag de titel over van predikant Claartje Kruijff. Paas werd niet gekozen door een jury of door het publiek. Hij werd benaderd door de organisatie van de Nacht van de Theologie. 

Zondag 18 november Hoogtij

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: