Survivalrun, lekker eten en op pad met de verhalenverteller

Verdiep je in de Eerste Wereldoorlog, doe lekker sportief tijdens een survivalrun of ga lekker culinair genieten van worst, wijn en wild. Je hoeft je dit weekend niet te vervelen in Overijssel.

Survivalrun Vollenhove

Laat je zaterdag van je sportieve kant zien en doe mee met de jaarlijkse survivalrun in en rond Vollenhove. Spectaculaire hindernissen van touwen en balken en natuurlijke hindernissen, zoals sloten en modderige akkers. Een echte uitdaging voor wedstrijdlopers en recreanten van 8 tot 65+. En is meedoen geen optie, ga dan lekker kijken!

Survivalrun 'VENO in the Wetlands' in Vollenhove (Foto: Peter de Haan)
Survivalrun 'VENO in the Wetlands' in Vollenhove (Foto: Peter de Haan)

The Worst Day of Almelo

Drie kookvrienden organiseren zaterdag al weer de 4e editie van The Worst Day in het Stadslab op het Indië-terrein in Almelo. Een gezellig uitje voor het hele gezin met demonstraties worst maken, een culinaire markt, wijn- en bierproeverij en veel gezelligheid. De entree is gratis, mee-eten met het stamppotbuffet kost 10 euro.

The Worst Day of Almelo (Foto: Pixabay)
The Worst Day of Almelo (Foto: Pixabay)

 

Lezing Eerste Wereldoorlog

Hoe verliepen de laatste dagen van de Grote Oorlog. Hoe was het aan het front?  Wat troffen de soldaten aan die de oorlog hadden overleefd en die naar huis gingen? Hoe was het bij miljoenen families in Europa, waar geen geliefden thuiskwamen? Zaterdag ervaar je het in tijdens een bijzondere lezing in de Reestkerk in Oud Avereest. Het einde van de Eerste Wereldoorlog door de ogen van 3 gewone soldaten. Een Franse, een Duitse en een Britse frontsoldaat.

Eerste Wereldoorlog (Foto: Pixabay)
Eerste Wereldoorlog (Foto: Pixabay)

 

Storytrail Stadswandeling Zwolle

Ga zondag mee met verhalenverteller Godefridus door het pittoreske stadshart van Zwolle. Godefridus brengt een aanstekelijke mix van vrolijke, spannende en soms bloedstollende sagen en legenden. Beleef de stadsgeschiedenis door de ogen van kooplui en vechtjassen, duivels en heiligen. Een heerlijk vertelavontuur voor jong en oud! Reserveren is noodzakelijk.

Godefridus vertelt (Foto: Storytrail.nl)
Godefridus vertelt (Foto: Storytrail.nl)

 

Wijn- en wildproeverij in Den Ham

Zondag kun je je heerlijk laten verwennen met de wijn- en wildproeverij bij de Zandstuve in Den Ham. Diverse topwijnen worden gepresenteerd door de wijnmakers uit Oostenrijk, Italië en Chili die zelf aanwezig zijn. Een goede bodem leg je met wildgerechten als wild zwijn, reerug, reebout en haas. Krijg je al trek? Vergeet dan niet te reserveren.

Wijn- en wildproeverij (Foto: Pixabay)
Wijn- en wildproeverij (Foto: Pixabay)

 

Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Verhalen
Deel dit artikel: