nieuws

Patrick Welman is de beoogde burgemeester van Oldenzaal

Het lijkt er op dat Patrick Welman de nieuwe burgemeester van Oldenzaal is. De gemeenteraad besloot vanavond dat hij de eerste kandidaat is voor het burgemeestersambt. Als het besluit wordt overgenomen door de minister van binnenlandse zaken en door de Koning, wordt Welman op 17 december geïnstalleerd als burgemeester van de boeskoolstad.
De oud-wethouder van Enschede neemt dan het stokje over van Theo Schouten, die met pensioen gaat. 
Hoe bereid je je voor op het telefoontje waarin je te horen krijgt of je burgemeester wordt? Welman ruimde de keuken op en is er toen "goed voor gaan zitten."
"Het is geweldig dat ik, als jöngske uit Glanerbrug, dit mag doen", vertelt Welman. "Ik kan moeilijk onder woorden brengen hoe vereerd ik ben."

Sollicitatiebrief

Hij was één van de 23 kandidaten die hadden gesolliciteerd op de functie. In zijn sollicitatiebrief probeerde hij zijn gevoel voor Oldenzaal en zijn passie voor Twente onder woorden te brengen. 
Want passie voor de Boeskoolstad zit in hem, aldus Welman. "Tussen Lonneker en Oldenzaal ligt de grond van mijn familie, de streek zit in mijn vezels."
Wat heeft hij Oldenzaal te bieden? "Passie en gedrevenheid om met de gemeente, burgers en bedrijven aan de slag te gaan. Samen. En het woord 'samen' mag je onderstrepen." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.