nieuws

Snackbar in Haaksbergen staat op tweede plaats in Cafetaria Top 100

Eetsalon Menzing in Haaksbergen is tweede geworden in de Cafetaria top 100. Op de eerste plaats staat Restaria ’t Luifeltje in het Friese Bergum. Twee Overijsselse snackbars haalden het podium bij de uitreiking van de publieksprijs.
In totaal staan er negen Overijsselse zaken in de Top 100, hiermee staan we op de vijfde plaats. Zuid-Holland staat met 20 snackbars op de eerste plaats, Noord-Brabant (18) en Gelderland (14) staan op de tweede en derde plek. 

Beoordeling

Alle snackbars werden in drie rondes beoordeeld door de jury. Dit begon met een inschrijving waarbij alle deelnemers aan de hand van vijf vragen een soort motivatiebrief moesten schrijven. 
Op basis van deze brief selecteerde de hoofdjury tweehonderd bedrijven die doorgingen naar ronde twee. Hierin zijn alle deelnemers bezocht door een mystery guest en een vakjurylid. Beide bezoeken waren onaangekondigd.
Hierna bleven er zeven deelnemers over, die bezoek kregen van de hoofdjury. Zij keken hierbij vooral naar bedrijfsvoering, de visie van de ondernemers en maatschappelijke betrokkenheid.

Publieksprijs

Naast deze juryprijs werd er ook een publieksprijs uitgereikt. Daar eindigden Robby's Snacks uit Raalte en AnyTyme uit Ommen op de tweede en derde plek. De Raalter snackbar voerde lang de tussenstand aan, maar werd in het zicht van haven voorbijgestreefd door Pieperz uit het Brabantse Eerde. 
Er zijn in totaal maar liefst 45.288 stemmen uitgebracht op de deelnemers aan de Cafetaria Top 100. Dat is bijna vier keer zoveel als vorig jaar, toen er 12.300 stemmen werden uitgebracht. 
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.