nieuws

Rijkswaterstaat waarschuwt voor lange files in avondspits

Rijkswaterstaat waarschuwt voor een drukke avondspits in Overijssel met veel en lange files. "Alle ingrediënten daarvoor zijn aanwezig." De dagelijkse files op onder meer de A1 en A35 zullen daardoor langer zijn dan normaal.
Volgens Rijkswaterstaat zijn de omstandigheden vanavond ongunstig. "Naar verwachting zijn er vanmiddag windstoten en gaat het flink regenen. En mensen die normaal gesproken op de fiets gaan, pakken vandaag de auto."
"Daarbij komt dat de wintertijd net is ingegaan, dus de avondspits is deels in het donker. Daar moeten weggebruikers vaak even aan wennen. De laatste maanden van het jaar zijn sowieso drukker dan normaal én een dinsdag is op de weg de drukste dag van de week."  

Eerder naar huis

Rijkswaterstaat adviseert mensen om wat eerder naar huis te gaan vandaag. "Als dat zou kunnen zou ik daar zeker voor kiezen, zo zijn er minder auto's op de weg als het echt druk is", zegt de woordvoerster.
Even wennen
Door de regen en het donkere weer is het daarom voor veel automobilisten weer even wennen. "We raden iedereen de verlichting te controleren en voor vertrek aan om de actuele verkeersinformatie in gaten te houden. Mocht het nodig zijn, pas dan je reis aan."
Toch hoopt Rijkswaterstaat dat het allemaal meevalt. "Als er weinig ongelukken gebeuren, kan het zijn dat we toch een normale avondspits hebben."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.