Onderzoek naar plofkraken: meerdere voorwerpen gevonden bij zoekactie in Schalkhaar

In het onderzoek naar de plofkraken in Deventer en Schalkhaar, hebben agenten vandaag tijdens een zoekactie in het bos in Schalkhaar meerdere voorwerpen gevonden. De politie onderzoekt of er een link tussen de spullen en de kraken is.

In het onderzoek naar de twee plofkraken in Deventer en Schalkhaar, die vrijdag en donderdag plaats hadden, speurde de politie vandaag naar dadersporen in het bos aan de Koningin Julianaweg.

Ook werden omwonenden verzocht om extra goed rond hun woning en in afvalbakken te kijken naar gedumpte voorwerpen. 

Twee plofkraken

Bij een pinautomaat in het winkelcentrum Keizerslanden is afgelopen donderdag met een explosief een plofkraak gepleegd. Door de krachtige knal vloog heel de gevel uit het pand waar de geldautomaat zat. 

Een dag later was het wéér raak, toen bij een pinautomaat aan de Lindeboomsweg in Schalkhaar. De politie was snel ter plaatse en zette de achtervolging in op de verdachten die op een scooter probeerden weg te komen. 

Vuile kleding

Een 24-jarige Deventenaar is later die ochtend in Schalkhaar aangehouden. Hij blijft twee weken langer vastzitten. De man werd bij een bos opgemerkt door agenten. De verdachte zat onder het bloed en had vuile kleding, alsof hij in de bosjes had gelegen.

Van de tweede verdachte ontbreekt nog ieder spoor.

Meer over dit onderwerp:
Plofkraak Deventer Schalkhaar 112 Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: