FC Twente speelt erg zwak tegen Noordwijk, maar wint wel en is door in de beker

FC Twente heeft zich vanavond met veel moeite geplaatst voor de achtste finales van de KNVB Beker. De ploeg speelde erg zwak tegen derdedivisionist Noordwijk, maar won wel: 4-2.

In de beginfase waren de kansen voor Twente en scoorde Boere, maar hij deed dat in buitenspelpositie. Even later kopte hij over. Daarna was het Noordwijk dat enkele keren gevaarlijk was. Westdijk schoot naast en James was erg dicht bij de eerste treffer, maar scoorde niet. Nacho schoot even later via Bijen bijna in eigen doel.

Vier goals in elf minuten

Na een klein half uur ging het ineens snel. Espinosa zorgde voor de 1-0 en direct erna maakte Cantalapiedra al de 2-0. Aan de andere kant deed Wendt vanuit een hoekschop direct iets terug: 2-1. Nog voor rust werd de marge weer twee. Espinosa maakte zijn tweede uit een counter. Bij 3-1 bleef het in de eerste helft.

Opnieuw kansen Noordwijk

Ondanks de voorsprong speelde Twente niet best en na ruim een uur leek Noordwijk opnieuw terug in de wedstrijd te komen. Van Staveren scoorde, maar de treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Wendt was even later dicht bij zijn tweede, maar schampte de lat. Bij Twente maakte Mats Wieffer nog zijn debuut.

Spanning toch nog terug

Het leek op 3-1 af te stevenen, maar een paar minuten voor het einde bracht Wendt de spanning terug door de 3-2 binnen te koppen. Verder kwam de ploeg uit de 3e divisie echter niet. Sterker nog, aan de andere kant maakte Zekhnini het vierde counterdoelpunt voor Twente en zette de eindstand op 4-2.

Ondanks de zwakke wedstrijd gaat Twente dus wel in de bak voor loting van de laatste zestien. Die loting is zaterdagavond.

FC Twente - Noordwijk 4-2

1-0 Espinosa (28)

2-0 Cantalapiedra (30)

2-1 Wendt (32)

3-1 Espinosa (39)

3-2 Wendt (87)

4-2 Zekhnini (90+2)

Arbiter: Bax

Geel: Bijen, Rondeltap

FC Twente: Drommel; Nacho (Ramos/70), Bijen, Schenk, Maria; Van der Heyden, Espinosa, Hölscher; Cantalapiedra (Wieffer/77), Boere (Zekhnini/66), Bapoh.

Noordwijk: Rondeltap; Van Rijn (Bosma/60), Van der Neut, Michel, Bröcker; Reynaers, Le Congé, Westdijk; James (Van der Niet/76), Wendt, Achefay (Van Staveren/56).

Bekijk hier alle uitslagen en het programma in de tweede ronde van de KNVB Beker.

Meer over dit onderwerp:
FC Twente Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: