Vader en zoon (9) laten zich bij schrijven van boek inspireren door klooster Nieuw Sion

Voor inspiratie hoeven ze als auteurs niet eens de deur uit. Rien van den Berg (48) en zijn negen lentes tellende zoon Albert wonen namelijk in het klooster Nieuw Sion in Diepenveen: een plek die niet alleen stemt tot overpeinzen, maar ook een meer dan geschikte locatie is voor een spannende jeugdthriller. Vanmiddag presenteerden vader en zoon hun gezamenlijk geschreven boek De Sionsbende en de vazendief.

Een vader en zoon die gezamenlijk een spannend kinderboek schrijven. Het is geen unicum in de Nederlandse literatuur, maar het is zeker geen alledaagse zaak.


Brood op de plank
Als journalist van het Nederlands Dagblad is schrijven voor Van den Berg senior dagelijkse kost. Toen de twee besloten gezamenlijk een boek te schrijven was dat voor hem dan ook een mooie gelegenheid om zoonlief te laten ervaren waarmee diens vader zorgt dat er brood op de plank komt.


Veel fantasie
Waarbij de twee elkaar perfect aanvulden. Van den Berg junior spreekt immers de ‘kleine-mensentaal’, terwijl hij gaandeweg het schrijfproces ook nog eens bleek te beschikken over buitengewoon veel fantasie.


Speurtocht naar vazendief
Het boek speelt zich grotendeels af in en rond het klooster. Waaronder de theekoepel, de mysterieus aandoende kloostergangen, maar ook de kerk in Wesepe, waar een eeuwenoude kapitale vaas wordt gejat. Hoofdrolspeler Wolf speurt vervolgens samen met zijn vrienden naar de dief.

'Levensgevaarlijk'

Het eerste exemplaar is vanmiddag uitgereikt aan Peter Dullaert, die directeur is van Nieuw Sion, maar ook in het boek voor komt. “En dan speelt hij een dubieuze rol”, zegt Rien van den Berg. “Ja, haha”, kan Dullaert erom lachen. “Ik ben levensgevaarlijk.”

Het 152 pagina’s tellende boek De Sionsbende en de vazendief verschijnt bij uitgeverij Vuurbaak.

Het tv-programma Overijssel Vandaag besteedt een dezer dagen uitgebreid aandacht aan de schrijvende vader en zoon.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: