Grote brand in afvalberg in Meppel, omwonenden geëvacueerd

Er woedt een grote brand bij een afvalverwerker in Meppel. Bij de brand in een afvalberg aan de Hesselterlandweg komt veel rook vrij. Een hoogwerker van de brandweerkazerne in Steenwijk assisteert de Drentse brandweer.

Ongeveer twintig omwonenden zijn geëvacueerd. Zij zijn opgevangen in de brandweerkazerne. Het gaat om bewoners van naastgelegen woonboten die last hadden van de grote hoeveelheid rook die vrijkomt bij de brand.

De brand brak tegen 01.00 uur uit. Het blussen duurt waarschijnlijk nog de hele dag. Ondanks de rookontwikkeling is er geen gevaar voor de volksgezondheid, meldt de gemeente Meppel.

Verkeer dat langs of door Meppel komt, moet vanochtend rekening houden met omleidingsroutes. Onder andere de Steenwijkerstraatweg (de N371) is afgesloten.

Overtredingen

Buurtbewoners en de gemeente Meppel maken zich al tijden zorgen over het bedrijf Talen Afvalrecycling, volgens RTV Drenthe. Begin dit jaar constateerde de gemeente dat het bedrijf meerdere regels overtrad. Zo werd afval niet goed gescheiden en was de opslag in strijd met eisen voor brandveiligheid.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Meppel 112 Drenthe Nieuws
Deel dit artikel: